Dubai Ferry

 

Ha az ember elutazik egy izgalmas helyre, napról-napra kezdi felfedezni és megismerni a látnivalókat. Az igazán klassz dolog, ha több látószögből is elénk tárulnak a hely szépségei, alkalmunk nyílik közelről és távolabbról is megcsodálni a látnivalókat.
A városnézések alkalmával mi közelről megmutatjuk vendégeinknek a város nevezetességeit, részletesen elmeséljük azokat a dolgokat, amit tudni lehet az egyes épületekről, történelmi emlékekről. Dubai-ban érdemes azonban hajóra is szállni és a tenger felől is szemügyre venni ezt a nyüzsgő, sok arcú várost.

Indult egy menetrendszerinti hajójárat, amelynek fedélzetén az egy órás túra alatt fantasztikus élményben lehet részünk. Két útvonal között választhatunk: az egyik a történelmi belvárosból indul, a Creek tengernyúlványon lévő állomásról, elhalad Dubai legrégebbi épületei között, majd egészen a Burj Al Arab szállodáig vezető úton csodálhatjuk a város szépségeit. A másik útvonal a Dubai Marinából indul, ahol a lélegzetelállító felhőkarcolók között hajózunk ki a tengerre és végignézhetjük a Marina Walk forgatagát, ezután a Pálmasziget körül haladunk el az Atlantis Szálloda előtt, majd vissza a Marinába.
Mindkét útvonal egy-egy órás túra, és a hajók a kör megtétele után a kiindulási kikötőbe térnek vissza, kiszállásra útközben nincs lehetőség. A hét minden napján napi 4 alkalommal indulnak a kirándulások: délelőtt 9-kor és 10-kor, valamint délután 5-kor és este 7 órakor.
A hajók rendkívül korszerűek, kényelmesek, légkondícionáltak és két különböző kategóriában kaphatóak a jegyek: Arany (első osztály) és Ezüst (normál kategória), 10 év alatti gyermekek részére a jegy 50% kedvezménnyel vásárolható. Mozgáskorlátozottak számára speciális ülőhelyeket alakítottak ki. A hajót mi is kipróbáltuk, nagyon kellemes program és nagy élmény, főleg a Dubai-t felfedezni vágyó turisták számára.