Együnk olcsón Dubai-ban 1. rész

 

Nehogy azt hidd, hogy Dubai-ban kizárólag drága éttermek vannak. Itt is meg lehet találni az olcsó, de nagyon jó minőségű különlegességeket anélkül, hogy az összes költőpénzed rámenne.
De ha az ár nem is lenne fontos, ezek a kis éttermek akkor is alternativát kínálnak arra, hogy megkóstolj új ételeket és felfedezd Dubai városrészeit.

Aryaas

Az Aryaas egy dél-indiai vegetáriánus kifőzde, ahol az ételek nagy része 2o dirham alatt marad. 2012-ben megnyerte a legjobb olcsó étterem kategóriát is a TimeOut Dubai versenyén. Könnyű és jó ízű, érdemes kipróbálni. Egy biryani csak 15 dirhamba kerül, a zöldséges curry is hasonló áron van.

Térkép itt

Betawi Café

Dubaiban nincs túl sok indonéz étterem, de a Betawi Café két helyen is megtalálható. Ne ijedj meg attól, hogy a dekor eléggé szegényes, mert az étlapon autentikus és nagyon jó ízű indonéz levesek, nasi goreng, satay és gado-gado található.

Térkép itt

BouBouffe Lebanese Restaurant

Libanoni éttermekben nincs hiány Dubai-ban, de a BouBouffe híres az ízes, otthonos ételekről. Emellett hajnal 4-ig nyitva van, úgyhogy ha az éjszaka közepén szeretnél hummuszt enni, azt is lehet. A mezze válogatás 2 főre is kijön 100 dirham alatt, és a grillezett sajt tekercseket pedig muszáj kipróbálni.

Térkép itt


Bu Qtair

Az olcsó étterem verseny idei győztese a Bu Qtair, amely a Burj Al Arab-tól nem messze található. Menü nincs, az van amit aznap fogtak ki a tengerből. Rizzsel vagy paratha kenyérrel, curry szósszal, egyszerűen fenséges. Valamennyi várakozásra legyünk felkészülve, mert a helyiek körében nagyon népszerű.

Térkép itt

Café Isan

Igazi észak-táj ételeket próbálhatunk ki a Café Isan-ban. A barátságos kis vendéglőben a levesek úgy 30 dirham környékén kezdődnek, a főételek 40-nél. Specialitásuk a ropogós marha és a zöld curry. Vigyázat, nagyon csípősen főznek, ha nem szereted, figyelmeztesd a konyhát előre.

Térkép itt

Calicut Paragon

Egy másik népszerű indiai étterem a Calicut Paragon, ahol a legtöbb főétel olyan 25 dirham. Az étlap változatos, de a specialitásuk a hal és egyéb tengeri herkentyűk, amelyet akár kézzel is ehetsz, mint egy született indiai!

Térkép itt

Chez Sushi

Színes és kissé giccses dekoráció mögött jó minőségű és nagyon barátian árazott sushi, sashimi és maki rejlik a Chez Sushi-ban. A Let’s Roll opcióban akár a saját sushidat is összeállíthatod, ha éppen rádtör a kreativitás.

Térkép itt


China Sea

Ebéd időben rendkívül tömött kínai étterem, a China Sea jó válsztás annak is, aki tudja, hogy mit kell rendelni egy ilyen helyen és kiigazodik a menün, meg persze annak is, aki megelégszik egy édes-savanyú választással. Ha bátor vagy, a sült tengeri uborkát is ki tudod próbálni. (a tengeri uborka egy állat)

Térkép itt


E&T Feteer

Egyiptomi utcai csemegék? Sajtba fojtott álmok? E&T Feteer a te helyed. A tekercseket mind sajttal, krémsajttal, 4 sajttal, tojásos sajttal és mondtuk már? Sajtokkal töltötték. Esetleg még megszórják kis túróval, sültkrumpli mellé meg egy üdítő, és 40 dirhamból besajtozhatsz.

Térkép itt


Cikkünket nemsokára folytatjuk!