Rálép az Emirates a Wizz Air sarkára

A járatnyitásra készülő cég 100 ezer forint alá ment a dubai-i jegyárral.
Az Emirates október 27-től indít járatot Dubai-ból Budapestre. A dubai-i légitársaság kezdő árairól eddig  azt lehetett tudni, hogy a legolcsóbb jegy 129 800 forintba fog kerülni a magyar fővárosból oda-vissza, adókkal és illetékekkel együtt.

Akik már meg is vették ennyiért a jegyüket az emírségbe, azok valószínűleg korán döntöttek, mert az Emirates most 98 200 forintra vitte az oda-vissza jegyek kezdőárát. Az akcióban október 31-ig lehet foglalni a 2015 nyaráig tartó időszakra.

A Wizz Airnél drága a visszaút

A Wizz Air tavaly októberben indította el a Dubai útvonalát 19990 forintos egyirányú bevezető áron. A következő hónapokra csak egy-két napon találtunk náluk ennyiért jegyet, bár tény, hogy a korábbinál több 40 ezer forint alatti jegyárat is láttunk. A vissza jegyek azonban továbbra is drágák: 159,99 euró (50 ezer forint) alatt csak elvétve akad. Ezekből jöhet le még a Discount Club kedvezmény, amelynek szabályait a napokban  változtatták meg.

A két légitársaság árainak összehasonlításakor érdemes figyelembe venni, hogy a fapados modellben működő Wizz Airnél a nagy kézipoggyászért és a legfeljebb 32 kilogrammos feladott csomagért külön kell fizetni (ez oda-vissza még 31 800 forinttal növeli meg a számlát ezen az útvonalon, mínusz az új Discount Club kedvezmény). Az Emiratesnél ez – 30 kilogrammos feladott csomagig – benne van az árban, a fedélzeti étel-ital ingyen van, és mivel szélestörzsű gépekkel repül, kényelmesebb rajta az utazás.

Forrás.origo.hu

Foto: AFP