Iceland vízividámpark Ras Al Khaimah-ban

 

Az Emírségekben a napközbeni hőmérséklet 30 és 40 fok körül van az évnek még ebben az időszakában is, ez igazi strandidő, érdemes tehát csobbani egyet a víziparkok valamelyikében. Ras Al Khaimah-ban, Dubai-tól 120 kilométerre van egy vízi-vidámpark, amelyik jelenleg a legnagyobbnak számít az Emirátusokban és csodálatos “jeges”-vizes élményt kínál. A jeges természetesen nem szó szerint értendő, csak a park témájára utal, hiszen valódinak tűnő jéghegyek között csúszkálhatunk, pingvinek társaságában az Iceland Víziparkban.

A 103 ezer négyzetméteren elterülő vízi-vidámpark megálmodói a sivatag közepére varázsolták az Antartktisz világát. Bátorságpróbáló csúszdákkal és számtalan egyéb vizes szórakozást nyújtó attrakcióval tették izgalmassá ezt a helyet. Minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót, hiszen a fantasztikus csúszdák mellett sok mást is kipróbálhatunk: pl. van egy óriási vízesés, amelynek egyes helyein magunk állíthatjuk be a lezúduló vízsugár magasságát, van vizes focipálya, tengervizes búvármedence, ahol igazi halakat nézegethetünk, van jéghegyekkel körülvett hullám-medence, valamint a Pingvin-öböl, a 2000 főt is befogadni képes táncoló medence, ahol egész nap szól a zene és vidáman rophatjuk a táncot a “pingvinekkel”. Ezeken felül van még ringatózó Hófolyó, száguldó Nagy Tornádó és ha pihenésre vágyunk, élvezhetjük a tengerpartot is. A 10 év alatti kisgyermekek részére a 12 gyermekcsúszdával, mini vízesésekkel és gyermekmedencékkel felszerelt gyermekbirodalom biztonságos csúszkálást ígér.
Az Iceland Víziparkban három étterem kínál feltöltődést az éhes kalandozóknak, és vannak légkondícionált pihenő bungallók, amelyek kibérelhetőek és főleg a kisgyermekes családoknak nyújtanak extra kényelmet.
A vízipark vasárnaptól szerdáig és pénteken 10-től 18 óráig, csütörtökön és szombaton 10-től 19 óráig tart nyitva.