Karácsonyi hangulat Dubai-ban

 

Aki azt hitte, hogy 30 fokos melegben a sivatagban nem lehet klasszikus karácsonyi hangulatot teremteni, az nem ismeri eléggé Dubai-t. Ha hisszük, ha nem, karácsonyi vásárok és programok egész sora vár minket, ha decemberben ott találnak minket az ünnepek!

Bár a helyiek körében az iszlám vallás az uralkodó, amiben nyoma sincs a karácsonyfa-Jézuska-töltött pulyka triónak, a sok ott élő külföldinek és az egész évben érkező turistáknak hála mindent megtalálhatunk Dubai-ban, ami a karácsonyhoz szükséges. Arról nem is beszélve, hogy az ajándékok beszerzésével biztosan nem lesz gondunk: Dubai igazi shopping Paradicsom az év minden napján!

Hull a pelyhes fehér hó…

Ha fehér karácsonyhoz van kedvünk, látogassunk el a Ski Dubai-ba, ahol egyrészt a hűs mínusz pár fokban igazán téli hangulatunk lehet, másrészt síelhetünk is egy kicsit, vagy egy forró tea mellett nézhetjük a pályán siklókat. Ha már ott vagyunk, nézzük meg a pingvineket és a Mikulás kunyhóját is látogassuk meg!

Karácsonyi vásárok

Iskolák, hotelek és városrészek is szerveznek karácsonyi vásárokat Dubai-ban. Az egyik leghíresebb a The Irish Village karácsonyi vására és karácsonyfa lámpagyújtása, ami után hagyományos húsos pitét is osztogatnak a látogatóknak. A Madinat Jumeirah hotel karácsonyi ünnepsége is kihagyhatatlan látványosság, karácsonyfával, Mikulással és manócskáival egyetemben.

Karácsonyi mise

Bár Dubai hivatalos vallása az iszlám, büszkék arra, hogy elfogadják az összes többi vallást is. Számos katolikus templom található a városban, ezek közül a St. Mary az egyik legnagyobb, ahol karácsony napjain ünnepi szertartásokat tartanak, amit bátran meglátogathatunk mi is.

Pulyka, bárány, hal, mézeskalács

A klasszikus karácsonyi menü Dubai-ban is hozzáférhető: akár megvehetjük a boltokban a hozzávalókat, akár megrendelhetjük az éttermekben – ha szerencsénk van, még házhozszállítást is kapunk hozzá. Sokan karácsonykor étteremben vacsoráznak, a vendéglátóhelyek pedig alaposan fel vannak készülve rá, hogy hamisítatlan karácsonyi hangulatot nyújtsanak a betérő vendégeknek.

A forralt borral és a karácsonyi italozással vigyázzunk: Dubai-ban továbbra is tilos köztéren alkoholt fogyasztani, vagy akár ittas állapotban lenni, ezért tartsuk a mértéket!

Diótörő

Természetesen kedvenc karácsonyi balett előadásunkról sem maradhatunk le, ha Dubai-ban töltjük az ünnepeket. A Dubai Operában igazi balett táncos és digitális animáció egyesüléséből jön létre a látványos előadás, ami garantáltan elvarázsol kicsiket és nagyokat egyaránt.