Krokodília

 

“Krokodília” néven új kiállítás nyílt a vízi élővilágot bemutató állatkertben, a Dubai Mall-ban ahol többek között két új krokodilfajt is bemutatnak: a Curvier törpe kajmánt és a Nyugat-afrikai törpekrokodilt. A kiállítás ideje alatt folyamatosan különböző bemutatókat tartanak amelyekből az érdeklődők részletesen tájékozódhatnak az egyes fajok jellemzőiről, viselkedési szokásairól és a krokodilok mindennapjairól.  A krokodilfajokat és azok életmódját bemutató kiállítás szeptember 30-ig látogatható és elsősorban azért jött létre, hogy felhívják a figyelmet ezeknek a veszélyeztetett állatfajoknak a védelmére, mivel húsukért és bőrükért manapság is nagy számban vadásznak rájuk illegálisan.

Jelenleg a világ legnagyobb bevásárlóközpontjaként jegyzett Dubai Mall-ban található a szintén rekordokkal büszkélkedő Dubai Mall Akvárium és Tengeri Állatkert (Dubai Mall Aquarium and Underwater Zoo). A világon egyedülálló méretekkel rendelkező 10 millió literes akvárium 140 különböző tengeri állatfajból kikerülő, összesen 33.000 állatnak ad otthont. Az akvárium  Guiness Világrekordnak számító speciális műanyagból készült felülete 51 méter hosszú, amelynek látványa  a bevásárlóközpont mindhárom emeletéről élvezhető. Ezen kívül a tank 20 méter mély és 11 méter magas. Egy 48 méteres alagúton átsétálva betekinthetünk az akvárium belsejébe is, valamint átlátszó aljú csónakból is csodálhatjuk a tengeri élővilágot, és a legbátrabbak bemerülhetnek a cápák és ráják közé, hogy minél közelebbről megfigyelhessék ezeket az állatoknak a természetes élőhelyükhöz nagyon hasonló környezetben.
Az akvárium fölött két emeletnyi területen található Tengeri Álltakert 3 különböző élőhely szerint csoportosítva: esőerdő, sziklás partok és élő óceán, összesen 40 kiállítóhelyen mutatja be a tengeri és egyéb vízi élővilágot.