Mall of the Emirates

 

Az egyik talán legnépszerűbb bevásárlóközpont Dubai-ban a Mall of the Emirates (“Az Emírségek Bevásárlóközpontja”). A komplexum a Majid Al Futtaim csoport tulajdonában van és amerikai tervezők tervei alapján építették. A bevásárlóközpont Al Barsha városrészben található és metróval is könnyedén megközelíthető. A 2005. novemberi megnyitás óta 2010-ben kibővítették és jelenleg mintegy 620 ezer négyzetméteren 520 üzletnek, 85 vendéglátóhelynek és számos szórakoztató központnak, valamint egyéb szolgáltatást nyújtó egységnek ad otthont.

A Mall of the Emirates-ben található a Közel-Kelet egyetlen fedett téli paradicsoma, a Ski Dubai. 22.500 négyzetméteres területen  (amely egyébként 3 focipályának felel meg) élvezhetjük a téli sportokat a sivatag közepén, az 5 különböző erősségű sípályán a kezdőktől a gyakorlott síelőkig mindenki megtalálja a kedvére valót. A leghosszabb pálya 85 méter magasról indul és 400 méter hosszan élvezhetjük a lesiklást. A snowboardosoknak „Free Style” zónát alakítottak ki. A pályák tetejét ülő-, és tányéros sílifttel is megközelíthetjük és ha lesiklás közben elfáradunk, akkor betérhetünk egy meleg teára, vagy forró csokira a lefelé félúton található kávézóba. A kisgyermekek, vagy felnőttek akik nem hódolnak egyik téli sportnak sem, a mintegy 3000 négyzetméteres hóparkban (amely egyébként a világ legnagyobb fedett hóparkja) élvezhetik a havat és kedvükre csúszkálhatnak a kiépített szánkó- és egyéb pályák egyikén.
A művészetek kedvelőinek és a kultúrális szórakozásra vágyóknak igényeit a Mall of the Emirates színházának (DUCTAC- Dubai Community Theatre and Art Center) szolgáltatásai elégítik ki. A kétszintes 520 üléses nagy színházterem mellett 150 fő befogadására alkalmas kamaraterem, próbatermek, művészeti galériák, zeneiskola, könyvtár és 16 tanterem van itt.
A vásárlás és mindezek mellett a családi szórakozást ígérő Magic Planet, valamint egy 14 termes mozi várja a Mall of the Emirates látogatóit és a bevásárlóközpontban két nemzetközi szállodalánc elegáns, luxus szolgáltatást nyújtó egysége is otthont kapott, a Kempinski Hotel Mall of the Emirates és a Pullman Dubai Mall of the Emirates.
A Mall of the Emirates-be látogatókat tehát a nemzetközi és helyi luxus- és normál kategóriába tartozó üzletei mellett szinte minden igényt kielégítő rendkívül széles választékú gasztronómiai, kultúrális és egyéb szolgáltatás várja, ezért nem is csodálkozunk azon, hogy 2011-ben a látogatók száma elérte a 36 milliót és az idei évben még nagyobb látogatottságra számítanak.