48 órás vásárlás Dubaiban Eid Al Adha idején

 

Dubai-ban október 10. és 19. között ünnepi időszak lesz, ekkor van ugyanis, az Eid Al Adha, az egyik legfőbb muzulmán ünnep. Az Eid maga 2 napos, előre láthatólag okt. 15-16.-ra esik majd, de már az ünnepet megelőző hétvégén elkezdődik a fesztivál, amely egészen az ünnepi hét végéig tart. Ebben az időszakban az iskolák nagy részében is szünet lesz és az egész városban számos szórakozási lehetőséget kínálnak.

Mivel Dubai a Közel-Kelet legnagyobb kereskedelmi központja, az Eid ünnep alatt is a vásárlás lesz az egyik fő attrakció. Ilyenkor az üzletek mindenféle ajándékkal, óriási árleszállításokkal csábítják a vásárlókat és nem utolsó sorban lesz 7 olyan bevásárlóközpont, ahol a boltok az Eid Al Adha ünnepen 48 órán keresztül folyamatosan nyitva tartanak majd. Ezek a Dubai Mall, Mall of the Emirates, Deira City Centre, Mirdif City Centre, Dubai Festival City Mall, Arabian Centre és a Lamcy Plaza. Az Eid időszak többi napján, október 10. és 19. között  is meghosszabítják a nyitvatartást: minden üzlet délelőtt 10-től éjjel 2-ig nyitva lesz, az éttermek pedig éjjel 3-ig várják a vendégeket. Meghosszabított nyitvatartás lesz az Ibn Battuta Mall, BurJuman, Dubai Outlet Mall, Al Ghurair Centre és  Mercato bevásárlóközpontokban is, ahol délelőtt 10 órától éjfélig vásárolhatunk.
Az “Eid in Dubai”- Eid Dubai-ban fesztivál az idén ünnepli 6. születésnaját és a szervezők jelmondata: “Eid unites us in Celebration” –  “Az Eid Ünnep összeköt minket”, azt az alapgondolatot hangsúlyozza, hogy Dubai rendkívül szines lakossága a Föld különböző részeiről gyűlt össze, és együtt a sok különböző nemzet kultúrája csodásan megfér egymás mellett. Az ilyen ünnepi alkalmakkor még több látogató érkezik az Egyesült Arab Emírségekbe, hogy együtt ünnepeljenek.