FINA Vízilabda Világliga döntője

A 345.000 USA Dollár összdíjazású Világkupa Szuperdöntőjének mérkőzéssorozatát a Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Sports Complex-ben, Dubai legnagyobb sporlétesítményében rendezik 8 ország válogatottjának részvételével. A mérkőzéseket 2 csoportban rendezik. Az A csoportban Brazília, Szerbia, Kína és Montenegro, a B csoportban az USA, Magyarország, Ausztrália és Kanada méri össze erejét.  Az első mérkőzést a megnyitó után, június 16.-án 14.30-kor Magyaroszág válogatottja játssza Ausztráliával. A döntő mérkőzést június 21.-én 18.30-kor játsszák remélhetőleg magyar részvétellel.
Drukkolunk a fiúknak!
Néhány szó a Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Sports Complex-ről:

A 2010-ben átadott ultramodern létesítmény nagyjából 300 millió USA dollárba került. A létesítmény 24 hektáron terül el, 2 épületből és az azokat körülölelő díszkertből, valamint egy 2100 jármű befogadására alkalmas parkolóból áll. A főépületben – amely a sportesemények színhelyéül szolgál- 2 db. 50 méteres olimpiai szabványú úszómedence és 2 műugrómedence van. A fogadócsarnoktól, a sajtó és VIP páholyoktól az öltözőkön át a hírközpontig minden megtalálható itt, ami egy világverseny professzionista lebonyolításához szükséges. A főmedence nézőtere 15000 fő befogadóképességű, a gyakorló medence nézőtere 700 fős. A főmedence hosszúsága és mélysége változtatható, így egyaránt alkalmas standard és rövidpályás versenyek lebonyolítására. Teljesen le is lehet fedni, így sportcsarnokként funkcionálva alkalmassá tehető 13 különböző “szárazföldi” sportág (kosárlabda, röplabda, tenisz, box, harcművészetek stb.) versenyeinek és egyéb kulturális eseményeknek a megrendezésére is.

A komplexum környezettudatos tervezésének köszönhetően a teljes világítási és a medencék fűtéséhez szükséges energiaszükségletet napenergiával fedezik. A létesítmény számos világversenynek adott már otthont.