Yas Waterworld – Abu Dhabi új víziparkja

 

Az Emírségekben már igazi strandidő van, elérkezett a víziparkok főszezonja. Ma már sokféle vízi szórakoztató- és vidámpark  közül válogathatunk, de ezek között is a legújabb, az  Abu Dhabi-ban a Yas Island-en, a Ferrari World és a Forma 1-es pálya közelében található Yas Waterworld vízipark.

A vízipark tématikája  a hagyományos emirátusi kultúra köré csoportosul, amelyet egy mesén, egy gyöngyről szóló történeten keresztül mutatnak be, és e történet karakterei elevenednek meg, amelyek között a főszereplők egy emirátusi kislány, egy teve, egy sólyom és egy kígyó.
A 15 hektáros területen elterülő vízivilágban 43 élményelem között választhatunk, amelyek bátorságpróbáló szempontból 4 különböző kategóriába vannak besorolva. Van 24 csúszda, amelyek között van a világ leghosszabb és leggyorsabb vízi hullámvasútja,  található itt számos medence, sodrófolyó, kincskereső bázis, a piciknek gyermekbirodalom, és a Közel-Keleten egyedülálló szörfmedence 3 méteres hullámokkal.
Az élményelemek között van 5 nagyon különleges, amely a világon egyedül csak ebben a viziparkban létezik. Például a legnagyobb 6 személyes, hidro-mágneses vízitornádó, amely 238 méter hosszú szakaszon repíti a kellően bátor látogatókat, van egy 6 csúszdából álló csúszdarendszer, amely háromdimenziós videó effektusokkal és fényjátékkal kombinált, van 6 fős versenycsúszda, valamint gyöngyhalász bemutató és egy 550 méter hosszú interaktív, speciális fény- és hanghatásokkal kombinált csúszda is. Hosszasan sorolhatnánk még a szórakozási lehetőségeket, a park igazi kikapcsolódást ígér minden korosztály számára, hiszen a legkisebbektől kezdve, az izgalmas  attrakciókat keresőkön át a pihenni vágyók is találnak maguknak megfelelő programlehetőséget.

Végezetül pár érdekes adat: A vízipark egyidőben 6.000 embert tud fogadni, a legforgalmasabb napokon naponta 10.000 látogatóra számítanak. A park vízkapacitása 9.000 köbméter, a medencék és a csúszdák napi vízszükséglete 356.000 liter. Ez a vízfogyasztás 30%-al kevesebb, mint egy átlagos vízipark vízfelhasználása, köszönhetően annak a rendkívül modern és gazdaságos szűrő- és vízvisszaforgató rendszernek, amelyet beépítettek. A nagyközönség biztonságára 130 szakszerűen képzett vízimentő vigyáz.