5 fontos dolog egy dubai utazás előtt

Megpróbáltunk minden kérdésre választ adni, amit eddig nem mertél vagy nem tudtál kinek feltenni utazásod előtt, így neked már nincs más dolgod, mint megvenni repülőjegyedet.

Sokan állítják, hogy az Egyesült Arab Emírségek a kelet és a nyugat találkozópontja. Ennek megfelelően az ország kormánya rendkívül liberálisan áll az országba beutazni vágyó külföldiekhez.

1. Vízum, útlevél

2014. március 22-e óta a magyar állampolgároknak az EU régi tagországaihoz hasonlóan elegendő egy, az országba való belépés napjától hat hónapig érvényes útlevél megléte. Az előző eljárásrenddel ellentétben tehát nem szükséges előzetesen vízum igénylése, azt ugyanis a repülőtéren automatikusan megkapják a belépni vágyó turisták, mellyel 30 napig tartózkodhatnak az országban.
Ez az idő további 30 napra bővíthető, melyet a lejárati dátum előtt személyesen kell kérvényezni az idegenrendészet Dubaiban vagy Abu Dhabiban található ügyfélszolgálatán.

MUNKAVÁLLALÓK FIGYELEM! Munkavállalási célból történő beutazáshoz a munkáltató által előzetesen beszerzett belépési engedélyre van szükség.

2. Védőoltás

Az Egyesült Arab Emírségek az utóbbi időben rendkívüli fejlődésen ment keresztül, ezért a beutazáshoz külön védőoltás nem szükséges, a csapvízből azonban ennek ellenére sem ajánlott fogyasztani!

3. Gépjárművezetés

Fontos figyelembe venni, ha saját magunk vágnánk neki az ország felfedezésének, hogy magyar állampolgárok csak nemzetközi gépjárművezetői engedéllyel vezethetnek az országban.

4. Étel, ital

A többi arab országgal ellentétben az Emírségekben már sokkal elfogadottabbak a nyugati szokások, így minden ételt meg lehet találni az étlapokon és ha nehezen is, de alkoholhoz is hozzá lehet jutni olyan helyeken, melyek jogosultságot szereztek annak árulására, azonban azt továbbadni, közterületen elfogyasztani, sőt közterületen ittas állapotban tartózkodni is szigorúan tilos!

5. Öltözködés

Az Emírségekben az öltözködés terén is sokkal toleránsabbak az emberek, azonban néhány alapvető szabályt illik betartani, főleg ha szent helyek is szerepelnek az úti célok között. A hölgyeknek tehát hosszú nadrág, de legalábbis szoknya, hosszú ujjú világos póló viselése ajánlott. A hőmérő higanyszála még télen is 30°C fölé kúszhat így érdemes a könnyű anyagból készült, jól szellőző ruhadarabokat előnyben részesíteni és gondoskodni valamiféle fejfedőről.

Kövessetek minket Facebook-oldalunkon is, ahol mindig friss információkkal szolgálunk!