Mély álom négy méterrel a víz alatt

Öt millió Dirhamért dobnák piacra a vízalatti luxusvillákat a dubai Világ-szigeteken.

A most épülő új dubai őrületen, a Világ-szigeteken Monaco helyén építenék fel a 42 legújabb luxusvillákat. A készülő projekt egyébként hat különálló szigetből áll majd: a kontinensből, Svájcból, Svédországból, Szentpétervárból, Németországból, valamint Monacóból.

A háromemeletes lakások tetején napozó rész lesz majd kialakítva, a hálószoba és a fürdő a második, míg a konyha, az étkező, a nappali és egy újabb fürdőszoba pedig az első emeleten lenne, amely négy méterrel a vízfelszín alatt helyezkedne el.

A potenciális vevőket motorcsónakkal szállítják az épülő házakhoz, hogy kitalálhassák, hogyan nézzen ki álmaik otthona. A házak nem a szárazföldön, hanem dokkokban készülnek majd el, amelyekből egyből helyükre lesznek majd kiszállítva 2016 első felében.

A Világ-szigetek projekt már régóta napirenden van az Egyesült Arab Emirségek legnagyobb városában, azonban a gazdasági világválság lelassította az építkezéseket, így valószínűleg 2017-re készül el teljes pompájában, az európai építészetet megtestesítő csoda, mely 300 különálló szigetből áll majd és mintegy 230 kilométerrel toldja majd meg Dubai partszakaszát a jövőben.