Babos Tímea dubai tornagyőzelme

A teniszező Babos Tímea párjával, Kristina Mladenoviccsal tudott győzni a 2,513 millió dollár összdíjazású dubaji keménypályás női tenisztornán.

A már rutinosnak mondható magyar-francia kettős idáig négy alkalommal jutott el a döntőig, ám eddig a végső siker elmaradt. Dubaiban azonban mindössze egy szettet elveszítve fölényesen nyertek a Garbine Muguruza, Carla Suárez Navarro spanyol kettős ellen.

“Megvan végre az első tornagyőzelmünk, nagyon boldog vagyok. Taktikusan játszottunk. Nagy győzelem a mai. Tényleg boldog vagyok, egész héten jól teljesítettünk. De ma igazán koncentráltunk, és ez kifizetődött” – nyilatkozott saját honlapján a magyar játékos.

“Régóta ismerjük egymást, ez sokat segít nekünk. Ha az egyikünk nem játszik jól, akkor a másik próbál segíteni, támogatást nyújtani. Minden nap azért dolgozunk, hogy javuljunk. Nagyon örülünk a mai győzelemnek!” – fogalmazott Kristina Mladenovic.

A sikernek köszönhetően a páros a tizenhetedik helyre jött fel a világranglistán és jelentős esélyekkel várják az év végi meghívásos páros világbajnokságot.

Eredmény, páros, döntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 8.)-Garbine Muguruza, Carla Suárez Navarro (spanyol, 6.) 6:3, 6:2