Dubai, a családi élmény

Aki eddig azt hitte, hogy a város felhőkarcolóival, luxuséttermeivel és plázáival csupán a felnőttek játszótere lehet, azt most ki kell, hogy ábrándítsuk – vagy épp jó híreket hoztunk a számára. Dubai az egész családnak, a legkisebbektől elkezdve a kamaszokon át egészen persze a felnőttekig mindenkinek izgalmas kikapcsolódást jelent.

A város szórakozás iránti elhivatottságát tükrözi, hogy rengeteg vidámpark van itt és ezek közül sok az egész világon egyedülálló. Lássuk, hova érdemes ellátogatni egy családi nyaralás alkalmával!

Aquaventure Waterpark

Kezdjük is rögtön egy igazi dubai „leggel”! A híres Palm Islands külső részén elhelyezkedő Aquaventure vízi vidámpark nem csak Közel-Kelet legnagyobb vízi szórakoztatóközpontja, ami több díjat is magáénak tudhat, de nagyobb, mint bármilyen hasonló park egész Európában . Az adrenalinbomba csúszdától a csónakázó folyón át a különleges gyerekmedencékig minden megtalálható itt.

Aquaventure

Wild Wadi Waterpark

A Burj Al Arab szomszédságában helyezkedik el Dubai egyik legnépszerűbb vízi vidámparkja. Közel-Kelet legnagyobb hullámmedencéjével vár és rengeteg csúszdával – köztük a Jumeirah Sceirah-hal, ahol 120 métert csúszhatunk lefelé és akár 80km/h-ra is felgyorsulhatunk!

Wild Wadi

Laguna Waterworld

Harmadik vízi vidámparkunk kifejezetten a hullámszörfözés szerelmeseinek szól. Bár szerencsés napokon Jumeirah Beach természetesen szolgáltat szörfözhető hullámokat, a Laguna Waterworldben garantáltan hódolhatunk ennek az egzotikus szenvedélynek: sok más vízi játék mellett legnagyobb attrakciójuk a WaveOz 180 Flow Rider hullámmedence, ahol egy 56 méteres hullámfalon, 180 fokban tudjuk hasítani a habokat. Csak orra ne essünk!

Laguna Waterworld

Ski Dubai

Ha a sivatagi melegből a hűvösre vágyunk, látogassunk el a 22,500 négyzetméteren elterülő Ski Dubaiba. A Mall of the Emirates plázában található síközpont az év minden napján -2 fokot és hóval borított lejtőt kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A kamaszok sem fognak unatkozni, a Freestyle Zoneban a haladóbbak is csiszolhatják képességeiket!

Ski Dubai

IMG World of Adventure

Ismét egy „leg” Dubaiban: az IMG World a világ legnagyobb beltéri tematikus vidámparkja. Négy zónában összpontosulnak a kalandok: Cartoon Network, Marvel univerzum, Lost Valley – Dinosaur Adventure és IMG Boulevard. Ebből már sejthetjük, hogy minden a mesék és a fantáziavilág köré szerveződik, ráadásul úgy, hogy minden korosztály kiválaszthatja kedvencét. Hullámvasutak, szellemjárta ház, családbarát programok, sőt, kifejezetten még csak totyogó gyerekek számára tervezett játékok is várják a családot.

IMG

LEGOLAND

Minden gyermek értékelni fogja azt a vidámparkot, ami tulajdonképpen óriási legodarabokból épült. Szárazföldi és vízi résszel egyaránt rendelkezik, így különböző csúszdák, mászókák, kalandvárak és hullámvasutak, körhinták várják a gyerekeket.

Legoland

Bollywood Park

A LEGOLAND szomszédságában található ez az egyedülálló hely, amit a dübörgő indiai filmiparnak szenteltek. Bemutatja a bollywoodi sztárokat és a filmtörténet főbb eseményeit, 4D-s, multiszenzoros mozitermében pedig nem csak a mai, hanem a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek legendás előadásaiba is bepillantást nyerhetünk. Akár szívünk csücske Bollywood, akár alig ismerjük, ezt az egzotikus élményt kár lenne kihagyni!

Bollywood

Motiongate Dubai

Ha a keleti helyett a nyugati filmvilág a mi asztalunk, akkor a Motiongate Dubaiban járunk jó helyen. Beceneve a „sivatagi Hollywood”, a négy témában utazó szórakoztatópark ismét az egész családot le fogja nyűgözni. Columbia Pictures, DreamWorks animációk, Lionsgate és Hupikék Törpikék – ezek köré rendeződik Dubai egyik legújabb vidámparkjának világa.

Motiongate Dubai