Djokovics belázasodott, Murray nyerte a tornát

Az Abu-Dhabiban zajló meghívásos férfi tenisztorna harmadik helyéért megrendezett mérkőzésén a korábbi világelső spanyol Rafael Nadal másfél óra alatt, egy végletekig kiélezett és egy valamivel simább szettben legyőzte a svájci Stanislas Wawrinkát.

A sérülések után visszatérő, kétszeres helyi győztes spanyol a Wawrinka elleni 14. párharcából a tizenharmadikat nyerte meg, az egyetlen vereséget épp egy Grand Slam-torna döntőjében, tavaly Ausztráliában szenvedte el.

A nap fénypontját a Novak Djokovics–Andy Murray döntő jelentette volna, ez viszont elmaradt, miután a szerb világelső nem tudott kiállni.

„Sajnos nem vagyok képes játszani az abu-dhabi fináléban ma este – üzente a szervezőknek Novak Djokovics. – Lázas beteg voltam ma, és nem vagyok megfelelő állapotban, hogy játsszak. A tegnapi meccsem után azt mondtam a közönségnek, hogy idén is megmutatták a tenisz iránti szeretetüket, ez pedig mindig arra ösztönöz, hogy a legjobbamat nyújtsam, úgyhogy mérhetetlenül csalódott  vagyok, hogy nem tudok ma pályára lépni.”

A szerb hároméves veretlenségi sorozata szakadt ezzel meg, Murray az első, 2009-es kiírás megnyerése után másodszor ünnepelhetett.

TENISZ
MEGHÍVÁSOS TORNA, ABU-DZABI
DÖNTŐ
Andy Murray (brit, 4.)–Novak Djokovics (szerb, 1.) meccs nélkül
A 3. HELYÉRT
Rafael Nadal (spanyol, 2.)–Stanislas Wawrinka (svájci, 3.) 7:6, 6:3

Forrás: Nemzeti Sport