1,3 millió lesz egy jegy Dubaiba a First Classon

Az Emirates Airline 2015. június 1-jétől az eddigi kétosztályos Airbus A330-200-as repülőgépeket háromosztályosokra cseréli. Ezzel a bővítéssel ez a légitársaság az első Budapesten, amely First Class-t is kínál utasainak.

Az Emirates 2015. június 1-jén Dubajból induló EK111-es járata 8.30 órakor száll fel a Dubaj Nemzetközi Repülőtérről, és menetrend szerint 11.35 órakor érkezik meg a magyar fővárosba. A 15.05 órakor, Budapestről induló EK112 járat pedig menetrend szerint 23.30 órakor landol Dubajban. Az EK111 és EK112-es járatok különlegessége az, hogy ezeken üzemelnek majd elsőként azok az Airbus A330-200-as típusú gépek, amelyek már három osztályon várják az utasokat – áll a társaság közleményében.

A bővítéssel 27 új ülőhellyel 54-re nő a Dubai-Budapest járat prémium ülőhelyeinek száma. A 183 fős turista osztály mellett így 12 First Class és 42 Business Class ülőhely áll az utasok rendelkezésére elsőként Magyarországon.

“Az Emirates elkötelezett a magyar piac iránt, és a mostani bővítéssel büszkén válunk az első olyan légitársasággá Magyarországon, amely First Class-t is kínál az utasainak Dubaiba, és a légitársaság globális útvonalhálózatának köszönhetően Afrikába, a Távol- és Közel-Keletre és Ausztráliába is” – mondta el Horváth Gábor, a légitársaság country managere.

Az utasok minden osztályon élvezhetik az Emirates díjnyertes ice fedélzeti szórakoztató rendszerét. A Business, valamint a First Class utasok továbbá igénybe vehetik az exkluzív Emirates Lounge-ot a budapesti repülőtéren, rendelkezésükre áll a légitársaság sofőrszolgáltatása, és az elsőbbségi beszállásnak köszönhetően még kényelmesebben szállhatnak fel a gép fedélzetére.
És ez mennyibe kerül?

Megnéztük, mennyibe kerül kipróbálni az új osztályt Dubaiba, amely öt és fél órányi repülőútra van Budapesttől (visszafelé hatra). Június elejére az oda-vissza jegyek 1 310 400 forintba kerültek a First Classon, ami körülbelül a tíszerese a turista osztály árának, és több mint a duplája a Business osztályon elkért 518 400 forintnak. A turista osztályon egyébként 30 kg, az üzleti osztályon 40 kg, a prémium osztályon pedig 50 kg feladott poggyász szállítása van benne az árban.

Forrás: origo.hu