Hét újabb strandot tüntettek ki a Kék Zászlóval

Öt nyílvános- és két magánstrand kapta meg a következő szezonra a víztisztaságot minősítő Kék Zászlót az Egyesült Arab Emírségekben.

Az abu dhabi-i Al Bateen Ladies Beach, a dubai Al Mamazar Beach Park I, III, IV és V, valamint a magánstrandok közül a Palm Resort & Spa, valamint a The Palm kapta a megtisztelő Kék Zászló kitüntetést, amely a strandok és kikötők kiváló vízminőségét jelenti.

Az Egyesült Arab Emírségek ezen a területen is kiválóan teljesít, hiszen már 21 hely rendelkezik a zászlóval, amit most meg is újítottak, így szinte akárhova megy az ember fürdőzni ott tartózkodása alatt, remek vízparton találja magát.

“Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen sok fürdőhelyünk kiérdemelte a Kék Zászlót. – nyilatkozta Ida Tillisch, az Emírségek Vadvizekért felelős szervezetének igazgatója. – “Különösen a szabadstrandokat emelném ki, hiszen ezeket nem csak a helyi lakosok, hanem a turisták is előszeretettel látogatják. A jövőben természetesen szeretnénk még tovább fejleszteni partszakaszainkat és kikötőinket, hogy még vonzóbbá tegyük azokat az idelátogatók számára.”

A Kék Zászló programot 1985-ben indították útjára, azóta pedig több mint 4000 strand és kikötő kapta meg a minősítést 48 különböző országból. Szigorú feltételeknek kell azonban megfelelni, melyeket négy fő csoportba osztanak: környezetvédelmi oktatás és információnyújtás, vízminőség, környezetvédelmi intézkedések, valamint biztonság és kiszolgálás. Utóbbi kettő magába foglalja az életmentő személyzetet, a megfelelő számú szemetest és illemhelyeket, a megfelelő tömegközlekedést, de még a háziállatokra vonatkozó szigorú előírásokat is.

Mindenkit csak arra tudunk buzdítani, hogy próblja ki e strandok valamelyikét!