Nem hiszed el, hogy mi épül megint Dubaiban

A Burj Khalifa és a pálma alakú szigetcsoport után újabb egészen hihetetlen épületegyüttes épül Dubaiban. Körülbelül 2 ezer hektáron “Aladdin városát” építik majd fel. A hírek szerint a pénz megvan az építkezésre, az ugyanakkor nem derült ki, hogy mekkora összegről is lesz szó.

Újabb gigantikus épületegyüttes épül Dubaiban – írja a Business Insider. A dubaiak most épp egy 2 ezer hektáron elterülő ingatlant húznának fel, “Aladdin városát” valósítanák meg tornyokkal, víz felett függő légkondícionált folyosókkal. Az épületegyüttesben hat, több tíz emeletes torony kap majd helyet, melyek némelyike a csodalámpa formáját venné fel. Az építkezés jövőre már el is indulna.

Az épületegyüttes mellett más gigantikus építkezések is folynak Dubajban. Ilyen például a Dubai Frame, amely a párizsi Diadalívre hajazna – ez idén el is készül –, az épület 150 méter magas lenne. Dubajban emellett jövőre indulna a Desert Rose város építése, mely 160 ezer embernek adna otthont teljesen fenntartható körülmények között. Utóbbi projektre bő 8 milliárd dollárt szánnak.