Minden napra egy étterem: izgalmas gasztroélmények Dubaiban

Dubai híres különlegességeiről, „legjeiről” és arról, hogy mindig meg tud lepni minket. Nincs ez másként a gasztro élmények terén sem: multikulturális város révén mindenféle nemzet konyhája képviselteti magát. A mi dolgunk csak annyi, hogy kiválasszuk, melyik nap éppen mihez lenne kedvünk.

Különösen remek halakat és tengeri herkentyűket találhatunk, valamint az ázsiai konyha is népszerű – sok helyen mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha egy jót szeretnénk enni. Összeállítottunk egy listát hét olyan helyről, ami valamilyen szempontból különleges élményt nyújt, hogy a hét minden napján legyen hol falatoznunk!

Az extravagáns: Ossiano

Halak mindenhol: röviden így jellemezhető az Atlantis hotelben található Ossiano. A város egyik legjobb tengeri ételeit ehetjük itt, miközben a tenger körülvesz bennünket, ugyanis víz alatt vagyunk. Az ételekre sem lesz panaszunk, mivel a város legjobb séfjei főznek ránk.

2018 12 28_22h07_41

A tériszonyos: At.mosphere

A világ legmagasabb étterme a Burj Khalifa 122. emeletén található, 442 méterrel a föld felett. A látvány mellett az ételektől is eláll majd a lélegzetünk! Az európai stílusú konyha a fine dining vonalat képviseli, és a kritikusok ódákat zengenek róla. Ajánljuk a reggeli menüjüket, amiből kettő is fut, az árulkodó Prestige és Decadence neveken. Friss péksütemények, gyümölcsök, tojások, müzli – minden, ami egy átlagos büféasztalos reggelinél van, csak mindezt a 122. szinten. Szó szerinti és átvitt értelemben is.

At.Mosphere

A vaksötét: Noire

Ha egy érzékszervünket elveszítjük, a többi kiélesedik – ezt lovagolja meg a Fairmont hotelben található Noire. Itt a vacsora nem szimpla étkezés, hanem egyedülálló élmény, ugyanis vaksötétben zajlik. Egyedül a pincérek viselnek éjjellátó szemüveget, hogy fel tudják szolgálni a három fogásos vacsorát. A pontos menüsor meglepetés, így csak találgathatunk, éppen mi akadt kezünkbe. Különösen izgalmas kaland ez, ha a tengeri ételes vacsorára csöppenünk be! Foglalni erősen ajánlott, a vacsora pontosan fél 8-kor kezdődik!

Az együnk-már-valami-normálisat: Salt

Ha elég volt az egzotikus helyekből, a könyökünkön jönnek ki a különleges fűszerek és a tengeri herkentyűk, akkor irány a Salt! Szuper hangulat és ismerős ízek várnak minket a tengerparti food trucknál/beach barnál: hamburger, sült krumpli, limonádé és fagyi – nagyjából ebből áll a menü. Pénztárcánknak is felüdülés lesz ez a vacsora!

Salt

Az autentikus: Aprons & Hammers

Azaz kötények és kalapácsok, ugyanis ezekre lesz szükségünk az étteremben. Igen, megint egy tengeri herkentyűs hely, amit három helyen is megtalálhatunk Dubaiban. Mi azt ajánljuk, ami a Dubai International Marine Clubnál van, ugyanis ez egy régi, faborítású hajóban helyezkedik el. A menü nagyrészt rákokból és kagylókból áll, amiknek elfogyasztásához szükségünk lesz a fent említett eszközökre is, de a halas burgereket és olajban sült kalamárit se hagyjuk ki. Igazi autentikus, hangos, laza tengerparti halétterem, ahol garantáltan jól fogunk szórakozni!

Aprons Hammers

Az arab: Arabian Tea House

A történelmi Al Fahidi negyedben, ami egykor a kereskedők központja volt, található az Arabian Tea House. Tökéletes oázis ez Dubai modern nyüzsgése után: régi fehér bútorok, türkiz padok, antik fekete-fehér fotók a környékről, valamint hűsítő italok és ételek várnak minket. Különleges arab reggelijüket kifejezetten ajánljuk: csupa tápláló, ízletes, helyi különlegességekből áll.

Arabian tea House

Az ironikus: Bu Qtair

Dubait nem feltétlenül az ironikus szóval jellemeznénk, pedig a Bu Qtair pontosan ilyen. Szerényen megbújik a Burj Al Arab árnyékában, kívülről azt gondolnánk, hogy legfeljebb a helyi élelmiszerbiztonsági hivatalnak lenne itt dolga, pedig ők kínálják a város egyik legfinomabb sült halját. Friss alapanyagokkal, egy titkos recept alapján dolgoznak a kis konyhában már 30 éve, a menüjük elég rövid, de annál ízletesebb. És az áraik is nagyon barátságosak, aminek így, egy Dubaiban eltöltött hét végére, biztosan különösen fogunk örülni!

2017-01-16_17h40_27