Átütő magyar siker Dubaiban

Egy fiatal dizájner, Szőnyi Anna padjáért rajong a nagyváros. Az installáció, mely 73 darabban készült el, március vége óta látható a Dubai Design Districtben.

Szőnyi Anna a MOME építész szakán diplomázott, jelenleg dizájn-menedzserként és dizájnerként dolgozik Dubaiban. A Boomerangot a Dubai Design District (D3) és a Dubai Kulturális és Művészeti Minisztérium pályázatára készítette el, amelyben egy ülésre alkalmatos köztéri installációra lehetett ötleteket leadni.

Fődíjként az elkészült alkotás nyilvános bemutatóját lehetett megnyerni a Design Days Dubai kiállításon. Bárki pályázhatott aki Dubaiban él, végül 128 pályázat közül Anna tervét választotta a legjobbnak a zsűri, így elkezdődhettek a munkálatok.

A D3 területén kiállított és bárki által kipróbálható padot a városi közterek folyamatos változása és átalakulása inspirálta. Talán mondani sem kell, hatalmas siker és figyelem övezte a Pinnacle Interiors és a Rajasthan Furniture által 73 darab bumeráng alakú, tömör burmai tíkfából elkészített, 3,6 méter hosszú, ízlés szerint formázható, néha egészen szoborszerűvé alakítható bútorinstallációt.

A dizájner jelenleg azon dolgozik, hogy a lehető legtökéletesebbre fejlessze a padot, de arra a kérdésre, hogy vajon idehaza is láthatjuk, kipróbálhatjuk, használhatjuk-e majd valamikor a Boomerangot, egyelőre nincs konkrét válasz.

Forrás: magyart.blog