Velence kisméretű másolata épül Dubai-ban

 

Igaz, hogy Dubai-t a modern felhőkarcolókról és kissé különc fejlesztéseiről ismerjük leginkább, de ez a legújabb project egy kis régimódi olasz sármot vihet a város életébe. 2020-re Velence mása ott fog úszni 4km-re Dubai partjaitól. Lesz természetesen 12 étterem, egy vízalatti spa és Olaszországból importált gondolák, 24 medence, 12 külön tengeri fürdőhely, boltok, butikok, vízalatti és víz feletti bárok is.

A különleges resort egyszerre 3000 vendéget tud majd fogadni, akik természetesen hidroplánokkal, hajókkal vagy helikopterrel érhetik el szállodájukat, amelynek nem csak a recepció, spa és bár része lesz a víz felszíne alatt, de a 414 kabinból 180 szintén az Arab tenger élővilágát kapja majd kilátásnak, mert az egész fejlesztés egy 35000 négyzetméteres korallzátony köré épül.

A copy of Venice is getting built in Dubai

Hogy a kedves vendégek ne maradjanak ki Velence tradicionális fesztiváljaiból se, megrendezik a Karnevált, a Regata Storica-t, a Velencei Biennálét és az opera szerelmesei se fognak előadások nélkül maradni.

Az építkezés állítólag jövő évben kezdődik. Egy része betonból lesz, a többi majd szárazdokkban épül és úsztatva kerül a helyére. Valószínűleg összesen 100 évig állhat.

Képek: Kleindienst Group

2017.09.14.