Wizz Air vagy Emirates?

Aki Dubaiba készül, valószínűleg számtalanszor felteszi magának ezt a kérdést. Bár a WizzAir jóval olcsóbb repülőjegyeket kínál, az Emiratesnél azonban számos szolgáltatással többet kapunk a pénzünkért. Ezért megpróbáltuk összefoglalni, mi az, amit megéri átgondolni akkor, ha éppen a repülőjegyet foglal az ember.

Előző cikkünkben összeszedtük a fontosabb teendőket, amelyeket megéri szem előtt tartani egy dubai utazás előtt. Mára a leglényegesebb kérdés maradt csupán: a repülőjegy megvásárlása.

Az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb városába Budapestről két légitársaság kínál közvetlen járatot: a fapados WizzAir és a helyi légitársaság, az Emirates.

Mindkét légitársaság járatai nagyjából 5 és fél óra alatt vannak Dubaiban, míg visszafelé 6 óra szükséges a 4.027 kilométeres távolság megtételére.

Különbség csupán a landolás helyében van. Míg a WizzAir járatai a belvárostól 62,5 kilométerre fekvő Al Maktoum repülőtérre (DWC) érkeznek, addig az Emiratesnek a világ legnagyobb nemzetközi repülőtere, a DXB a főhadiszállása.
Transzfer

1. Metró

A DXB-nél a piros metróvonallal könnyedén eljuthatunk a belvárosba mindössze egy néhány dirhamos jegyért.

Ha azonban a DWC-re érkezünk, akkor mindenféleképpen az alábbi két lehetőség közül kell választanunk, ha nem szeretnénk az óránként közlekedő buszra várni sorstársainkkal:

2. Taxi

Dubaiban rendkívül alacsonyak az üzemanyagárak, így soha nem látott árakért utazhatunk a városban mindenfelé. Az alapdíj (a reptérről indulva) 25 Dirham, melyre kilométerenként további 1,75 Dirham adódik.

3. Autókölcsönzés

A legkönnyebben autóval juthatunk el Dubaiban bárhova, amit akár napi párezer forintért magunkénak is tudhatunk. Azonban a kinti vezetéshez nemzetközi jogosítványra, egy hitelkártyára, valamint kötélidegekre van szükség, ugyanis elég vehemensen közlekednek a helyiek.

*****

A HelloDubai ügyfelei természetesen minden téren különleges elbánásban részesülnek, így számukra kérésre külön transzfer-szolgáltatást biztosítunk!

*****