A Tower a Burj Khalifánál is magasabb lesz

Az Emaar ingatlanfejlesztő cég elnöke, Mohammed Alabbar eredetileg azt mondta, hogy a Tower, az új felhőkarcoló egy hangyányival magasabb lesz, mint a Burj khalifa. Mi megerősíthetjük, hogy igazából 100 egész méterrel lesz magasabb, mint Dubai legmagasabb épülete.

A Burj Khalifa 828 méteres, vagyis a Tower legalább 928 méteres lesz. Ez azonban azt is jelenti, hogy nem fogja túlszárnyalni a Jeddah Kingdom Tower-jét, amely 1008 méter magasra tör majd, mikor elkészül 2018-ban.

Kingdom-Tower-590x360

Csakúgy mint a Burj Khalifá-t, a Tower-t is az Emaar építteti, és a készülő felhőkarcoló tervezője egy spanyol építész, Santiago Calatrava. Kábelek fogják kitámasztani a hatalmas épületet, és Mohammed Alabbar szerint olyan lesz mint egy igazi ékszer.

A torony 3,5 milliárd dirhamba kerül majd, ebben benne lesz majd egy butik hotel, kertek, éttermek, kilátók és bankett termek is. Az építkezés maga júliusban fog elkezdődni és 2020-ban fejeződik be.

The-Tower-at-Dubai-Creek-Harbour-4

Az iszlám építészet és a virágzó liliom inspirálta épület egy igazi mérnöki csoda lesz keskeny kinézetével és a finom, háló szerű szerkezettel a torony körül. A tér, ahol a Tower áll majd sokkal nagyobb lesz, mint a Downtown Plaza, mivel a kábeleknek helyre van szükségük.

Az építőmérnökök szerint a látogatok majdnem az épület tetejére is feljuthatnak majd és 360 fokban körbenézhetnek, míg a VIP erkélyről a babiloni függőkertek hangulatát élhetjük újra. Lesznek olyan erkélyek is, amelyek a torony körül fognak forogni….