Musandam dhow cruise: hajókirándulás a fjordok közé

Ha európaiként fjordokról hallunk, rögtön Norvégia jut eszünkbe: észak, jéggel csipkézett sziklák, mélyen a tengerbe nyúlva… Pedig délebbre is vannak fjordok, és ha Dubaiba látogatunk, egy egészen különleges program keretében nézhetjük meg őket.

Musandam dhow cruise: hajókirándulás a fjordok közé

Nem lennénk meglepődve, ha Dubai, megirigyelve a skandinávok természeti csodáit, mesterséges fjordokat építene Jumeirah beach-re, de most nem erről van szó! Ugyanis az Emírségekkel szomszédos Ománban a fjordok természetes formában is fellelhetők. A lenyűgöző Musandam fjordok az ománi félsziget északi csücskénél helyezkednek el, és elsősorban hajóval érdemes megközelíteni őket. Nagy előnye a közel-keleti fjordoknak, hogy itt nem csupán vastag télikabátban, sapkánk
szegélye alól csodálhatjuk a természetet, hanem nyakig merülhetünk benne. Ománban a téli átlaghőmérséklet is 23 fok, a víz kristálytiszta és kellemes hőmérsékletű, ezért a fürdőruha legyen kötelező tartozékunk, ha erre járunk! Kipróbálhatjuk a strandolást, búvárkodást is, de ne lepődjünk
meg, ha nem egyedül vagyunk a vízben: a delfinek törzsvendégek a Musandam fjordok körül, ezért egyáltalán nem szokatlan jelenség, ha találkozunk velük. Azért csak óvatosan a közelükben: inkább távolról csodáljuk őket, hiszen a delfinek ragadozó állatok, a vadon élők nem biztos, hogy olyan barátságosak, mint a vízi showkon felbukkanó példányok.

Musandam dhow cruise: hajókirándulás a fjordok közé

Egzotikus hangulatot adnak az ide szervezett hajókirándulásoknak a dhow-k, a tradícionális arab gyöngyhalász fahajók. Ezek fedélzetén hűsítők, gyümölcsök fogadják a vendégeket, valamint délidőben ebéd – az egész napos kirándulás így lesz teljes élmény és tökéletes helyszín a feltöltődésre.

Musandam dhow cruise: hajókirándulás a fjordok közé

Ha érdekelnek a delfinek és szívesen kipróbálnál valami különlegeset, itt lehet a Musandam-i kirándulás iránt érdeklődni!