Új városrész épül a Palm és Dubai Marina között

Ismeritek a tengerpartot az Al Sufouh előtt, balra a Palm Jumeirah-tól és jobbra a Dubai Mariná-tól? Már meg is kezdték a mesterséges szigetek építését és a tömegközlekedés vonalainak kialakítását. A hely neve Dubai Harbour lesz.

A mesterséges szigetek, a Skydive Dubai, a Dubai Marine Club és a Logo Island (a pálmalevél alakú) együtt fognak egy városrészt alkotni.

Az új területen épül meg a Közel Kelet legnagyobb yacht kikötője is.

A városrész 4 év múlva készül el teljesen. Lesz benne egy a Dubai Marina Mall-nál 9-szer nagyobb bevásárló központ, családi házak és szállodák, irodák és éttermek is; az egészet az Outlet Village, a City Walk és a The Beach at JBR fejlesztője, a Meraas fogja megépíteni.

De az egész városrész legfőbb attrakciója a Dubai Lighthouse lesz, ez a 135 méter magas luxus hotel, melynek egész homlokzatát vetítésekre és fény show-ra fogják használni.

A szigeteket egy hídon keresztül lehet majd elérni, illetve egy monorail metrón keresztül, de lesz külön híd a gyalogosoknak is bicikliúttal, amely a Palm Jumeirah-val köti össze a Dubai Harbour-t. És persze lesz vízibusz megálló meg helikopter leszálló is.

És állítólag az utakat úgy tervezik, hogy esetleges Forma 1 futamokat is tarthassanak rajtuk…

Az új projekt kapcsán Őfelsége Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, Dubai uralkodója azt nyilatkozta, hogy ez az új kezdeményezés megerősíti az emírségekbeli emberek évszázados kapcsolatát a tengerrel és persze a a turizmus fejlődésére is hatással lesz.